Wat is MicroNeedling?

MicroNeedling is een dubbele werkingsmethode door middel van collageen inductie therapie + actieve werkstoffen in de huid te brengen. Tot in de diepste lagen van de lederhuid kan ervoor gezorgd worden dat collageen en elastine opnieuw aangemaakt worden.

Door middel van steriele serums (boosters zoals hyaluronzuur) krijgt uw huid de juiste voeding en wordt herstel in werking gezet. Deze factoren resulteren in verjonging van de huid.

 

Wat voel je direct na de behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm/prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal binnen enkele uren na de behandeling afnemen.

Roodheid kan enkele dagen aanhouden.

Gebruik daarvoor een product geadviseerd door uw specialiste voor thuisgebruik.

 

Wat kun je enkele dagen na de behandeling verwachten?

Enkele dagen na de behandeling kunnen er korstjes ontstaan. Na ongeveer een week laten de korstjes vanzelf los en wordt de nieuwe huid zichtbaar. Na enkele dagen kan de huid ook lichte schilfering vertonen door afstoting van dode huidcellen. De nieuwe huid is aanvankelijk wat lichter van kleur dan de niet behandelde huid. Dit zal na verloop van tijd bijkleuren. Het is belangrijk om na de behandeling Uv-straling zoveel mogelijk te vermijden en gedurende vier weken na de behandeling een zonbeschermingsproduct met factor 50+ te gebruiken.

 

Wanneer is het eindresultaat van de behandeling zichtbaar?

Het aanmaakproces van elastine en collageen heeft tijd nodig. Dit proces vindt geleidelijk plaats in de huid. Na gemiddeld twee tot vier weken zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn.

 

Hoe vaak dien ik de behandeling te herhalen?

Voor een optimaal resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig. Indien er een serum wordt gebruikt, zijn er gemiddeld zes behandelingen nodig. Afhankelijk van de behandelindicatie kan het behandelinterval variëren tussen de twee en zes weken. Bij gebruik van hyaluronzuur worden drie tot vier behandelingen geadviseerd met een interval van één maand. Deze behandelingen dienen altijd in kuurverband te worden ondergaan. Om het effect te behouden, zullen af en toe eenmalige behandelingen herhaald kunnen worden.